Mitä voit oppia ihan vain kotoa käsin?

Monet ihmiset nauttivat päästessään kotiin työpäivän jälkeen. He harrastavat, siivoavat tai tekevät muuta mielekästä ollessaan kotona. Toiset taas haluavat käyttää aikaansa kotona myös uusien asioiden oppimiseen. Äkkiseltään voisi sanoa, että eihän kotona voi oppia mitään. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Kotoa käsin voit oppia lähes mitä vain. Miten tämä onnistuu ja mitä kaikkea voimme oikein oppia kotoa käsin?

Ikuinen opiskelu

Ihmisen ei pitäisi koskaan lopettaa oppimista. Opiskelu ja varsinkin mielekkäiden asioiden opetteleminen pitää ihmisen virkeänä ja se aktivoi myös aivojen toimintaa. Se taas puolestaan ehkäisee erilaisia muistihäiriöitä. Ikuinen opiskelu on siis monilla eri tavoilla erittäin hyödyllistä ja kannattavaa. Ikuisessa opiskelussa on myös toinen puoli ja se on se, että mitä enemmän opit uusia asioita ja taitoja, sitä taitavammaksi tulet ja sitä enemmän tiedät. Mitä laajemmasti erilaisia asioita opiskelet, sitä laajemmin tietoa ja osaamista sinulla on. Muista siis opiskella!

Mitä opiskella

Mitä sitten voi opiskella kotona. Kotona opiskeluun on lukematon määrä.

Kielten opiskelu

Kielten opiskelu

Esimerkiksi kielten opiskelu kotona on helppoa ja opiskeluun on useita erilaisia vaihtoehtoja. Perinteinen tapa opiskella kieliä on oppikirjoista. Oppikirjoja saa lainata kotiin vaikkapa kirjastosta. Niiden avulla opiskelu sujuu helposti. Kielten opiskeluun on kehitetty hurja määrä erilaisia ohjelmia ja sovelluksia. Opiskelu ohjelmien ja sovellusten avulla on tehty helpoksi, mukavaksi ja viihdyttäviksi. Kielen opiskeluun käytetään hyvin monipuolisia oppimiskeinoja. Kotona voi opiskella kieliä kuvien avulla, kuuntelemalla, tekemällä erilaisia tehtäviä sekä lukuisilla muilla tavoilla. Netistä löytyy harjoittelumateriaalia laidasta laitaan.  Kielten opiskelu sujuu myös elokuvia katsomalla, kun valitsee englannin kielellä olevan elokuvan ja laittaa siihen englannin kielellä olevat tekstit. Moni oppii englannin näin yksinkertaisella tavalla. Tämä toimii myös kaikissa muissa kielissä.

Pelaaminen

Myös pelaamista voi opetella kotona. Oppiminen sujuu helposti esimerkiksi Youtuben avulla. Siellä on nähtävillä valtava määrä tallenteista erilaisista peleistä.Sieltä löytyy myös monenlaiset opetusvideot, joissa erilaisten pelien logiikka ja pelitavat käydään läpi askel askeleelta parhaiden vinkkien kautta. Netistä saa ladattua myös monenlaisia pelioppaita. Yksi esimerkki tällaisesta oppaasta on esimerkiksi netin kasino-opas. Näissä oppaissa käydään joko kirjallisesti tai myös kuvien avulla läpi pelejä, pelitaktiikoita ja strategioita. Kaikki opit kannattaa siis ottaa talteen ja hyödyntää omissa harrastuksissa.

Auton korjaus

Uskoisitko, että myös auton korjausta voi opetella kotona netin välityksellä. Hyvä esimerkki on jälleen Youtube. Sieltä löytyy ohjeet auton kuin auton ja vian, kuin vian korjaukseen. Videoiden avulla opit korjaamaan todella monipuolisesti erilaisia vikoja. Netistä löytyy videoiden lisäksi lukematon määrä blogi kirjoituksia erilaisista korjaustekniikoista. Lisäksi siellä on lukematon määrä sivustoja, joista voi kysyä apua ongelmaan kuin ongelmaan. Ohjeet löytyy myös esimerkiksi auton maalaukseen ja mihin vain keksit neuvoja etsiä.

Käsityöt

Käsitöiden opiskelu sujuu kotoa yhtä vaivattomasti. Netin eri sivustoilta löytyy ohjeet ja neuvot millaiseen käsityöideaan tahansa. Haluatpa sitten oppia ompelemaan tai kutomaan tai millaisen uuden, löydät takuu varmasti ohjeet netistä. Käsitöitä opetellessa on hyvä muistaa myös Youtuben tarjonta ja erilaiset idea- ja opetusryhmät. Niiden avulla pääsee opiskelussa jo todella pitkälle ja saat valmiiksi lukemattoman määrän käsitöitä.

Kotona voi siis opiskella mitä tahansa laidasta laitaan. Oppimistapoja on myös paljon erilaisia. Toiset oppivat lukemalla, toiset tekemällä ja osa lukemalla. Jokaisella on oma tyylinsä ja lähes jokaisen asian opettelemiseen löytyy useita eri tapoja ja tekniikoita. Parasta oppimisessa on myös se, että uuden asian opettelua varten ei tarvitse lähteä mihinkään vaan voit oppia paljon asioita, vaikka olisit eristyksissä kotona. Netin välityksellä voi opetella monia asioita myös muiden kanssa. Tämän mahdollistavat erilaiset ohjelmat, joita käytetään myös kouluissa. Opettaja opettaa etänä, mutta livenä muita ja opiskelijat voivat vaivattomasti opetella uusia asioita muiden kanssa vaikkapa pienissä ryhmissä. Ollen jokainen kuitenkin omassa kodissaan. Helppoa ja vaivatonta, eikö totta? Tekniikan kehittyessä ja yllättävien asioiden ilmetessä on opiskelu kotona lisääntynyt valtavasti. Tietotekniikka mahdollistaa vaikka laulun tai soittamisen opettelun täysin kotoa käsin. Opettaja voi olla linjan toisessa päässä ja antaa opastuksen kotona opiskelijalle sitä kautta.